Le Triptyque - gite verhuur
Le Triptyque - gite verhuur
Le Triptyque - gite verhuur
Le Triptyque - gite verhuur
Le Triptyque - gite verhuur
Gite Judith - Le Triptyque gite verhuur
Gite Marit - Le Triptyque gite verhuur
Gite Marloes - Le Triptyque gite verhuur
Omgeving - Le Triptyque gite verhuur
Route - Le Triptyque gite verhuur
Contact - Le Triptyque gite verhuur
Prijzen
Gastenboek - Le Triptyque gite verhuur
Links - Le Triptyque gite verhuur

De omgeving


Het departement Haute-Vienne heeft u veel te bieden voor een heerlijk ontspannen vakantie. Er zijn leuke dorpjes in de omgeving (vanaf 15 km) waar u terecht kunt voor lokale markten, terrasjes, winkeltjes en de typisch Franse mega-supermarkten. In veel van deze dorpjes kunt u snuffelen in de tweedehands winkels (brocante).

U kunt de dierentuin nabij Limoges bezoeken of het indrukwekkende oorlogsmonument Oradour sur Glane. Verder leent het gebied zich bij uitstek voor kanovaren op de Vienne of zwemmen/relaxen bij de recreatiemeertjes in de omgeving, om te wandelen, fietsen, vissen (veelal vergunning verplicht, vaak in het dorp verkrijgbaar), golven, mountainbiken, paardrijden, tennis of rond te toeren met auto of motor.


Limoges, op 30 km. afstand, is een universiteitsstad bekend om zijn Porselein en emaille, elke tweede zondag v.d. maand (niet in aug.) is daar een grote brocante-markt rondom de kathedraal.


In de zomer is er tevens elke donderdagavond een boerenmarkt in één van de dorpjes in de omgeving. U zit dan buiten, samen met de Fransen, aan lange tafels te genieten van al het moois en lekkers wat het land voortbrengt. De producten koopt u op de markt en worden ter plaatse voor u klaar gemaakt.

Verder is er in de omgeving een keur aan eetgelegenheden te vinden - van pizzeria tot gastronomisch restaurant - voor elk wat wils. Ook kunt u in vele lokale restaurants in kleine dorpjes heerlijk tussen de middag het Franse eten proeven (plat du jour).

Het massatoerisme is hier nog niet doorgedrongen en dat maakt alles nog mooier dan het al is.

De Haute Vienne is geen wijnstreek, dit heeft met de bodemgesteldheid te maken, maar in de supermarkten heeft u de wijnen voor het uitzoeken.

We zitten even boven de grens van het gebied Perigord Noir, wat beroemd is vanwege truffels, foie gras, noten en de beroemde Perigord keuken.


In alle gîtes ligt een map met vele suggesties voor dagtrips, activiteiten, wandelroutes, tuinen en bezienswaardigheden.

Ook hebben wij voor u diverse spelletjes, boeken en tijdschriften.